Παρακάτω θα βρείτε χρησιμες πληροφορίες για να καταπολεμήσετε τα διάφορα παράσιτα που εισβάλλουν στη ζωή σας (εκτός των άπτερων δίποδων!)
Powered By Blogger

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

11/5/09

Απώθηση Πτηνών

Έχοντας προσαρμοσθεί άριστα στο σύγχρονο περιβάλλον των πόλεων, τα κατά τα άλλα συμπαθητικά αυτά πτηνά (περιστέρια, δεκαοκτούρες, ψαρόνια κλπ), δυστυχώς δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα τόσο στην υγεία των ανθρώπων όσο και στα κτίρια που συχνάζουν ή φωλιάζουν.

• Φθορές στα κτίρια, καθώς με τα οξέα των περιττωμάτων τους προκαλούν αλλοιώσεις στα οικοδομικά υλικά, εξαιτίας των χημικών αντιδράσεων που προκαλούν.

• Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, όπως αλλεργίες και ένα πλήθος σοβαρών, συγκεκριμένα ιστοπλασμάτωση, ορνίθωση, εγκεφαλίτιδες κλπ, τα οποία μεταδίδονται εύκολα μέσω του αέρα (περιττώματα σε εξωτερικές μονάδες air condition, σε φωταγωγούς, παράθυρα κλπ.)

• Προσβολές από έντομα που σχετίζονται με πτηνά, όπως ψείρες, ψύλλοι, κοριοί, τσιμπούρια, και πολλά ακόμη επιβλαβή για τον άνθρωπο ή και για υλικά όπως δέρματα, υφάσματα κλπ.

• Κίνδυνοι για την ασφάλεια των ανθρώπων καθώς ατυχήματα μπορούν να συμβούν λόγω της ολισθηρότητας που προκαλούν περιττώματα και πούπουλα.

• Προβλήματα αισθητικής των κτιρίων (συσσώρευση περιττωμάτων) σε σημεία που συχνάζουν



Η μόνη λύση για να προστατέψουμε την υγεία μας αλλά και την περιουσία μας, μια για πάντα, είναι η εγκατάσταση ενός ασφαλούς, διακριτικού και οικολογικού συστήματος απώθησης πτηνών.

Τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε για τον συγκεκριμένο σκοπό είναι:

α) Δίχτυ από πολυαιθυλένιο.

β) Σύστημα ηλεκτροφόρων αγωγών Eco power

γ) Απωθητικές ακίδες πλαστικές, μεταλλικές ή συνδυασμός αυτών

τα οποία δεν επεμβαίνουν στην αισθητική των χώρων.

Τεχνικές Προδιαγραφές Και Τρόπος Εφαρμογής

α)Δίχτυ από πολυαιθυλένιο.

Τύπος υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή με δίχτυ

Το δίχτυ, είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο με ειδική επεξεργασία ώστε να μην καταστρέφεται από την ηλιακή ακτινοβολία και έχει δέκα (10) έτη εγγύηση. Το άνοιγμα οπής 5 εκ. είναι ιδανικό για την απομάκρυνση των περιστεριών αλλά και για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς είναι αραιό και δεν είναι ευδιάκριτο ήδη από λίγα μέτρα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει την αισθητική του χώρου.

Το δίχτυ χρησιμοποιείται σε πληθώρα εργασιών όπως π.χ. σε δημόσια κτίρια, μνημεία , φωταγωγούς, μπαλκόνια ή καλύπτοντας το άνοιγμα μεταξύ δύο κτιρίων κτλ με άριστα αποτελέσματα.

Στήριξη διχτύου

Δημιουργείται ένα πλαίσιο στήριξης, για το δίχτυ, με ανοξείδωτο συρματόσχοινο πάχους 2 χιλιοστών. Το δίχτυ θα συρράπτεται σε αυτό το πλαίσιο με ειδικό συρραπτικό και ανοξείδωτα κλίπς.

Σε σημεία που είναι απαραίτητο να είναι επισκέψιμα, δημιουργούνται «ανθρωποθυρίδες» με τη χρήση φερμουάρ που τοποθετούνται πάνω στο δίχτυ ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση.

Όλα τα μεταλλικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανοξείδωτα ώστε να μην έχουμε προβλήματα διάβρωσης.

β)Σύστημα ηλεκτροφόρων αγωγών Eco power

Οι αγωγοί τοποθετούνται παράλληλα με κυμαινόμενη διαφορά τάσης 3,6 – 8 KV μεταξύ τους. Συνδέονται με μία κεντρική μονάδα η οποία πρέπει να είναι σε σημείο εύκολα προσβάσιμο και να υπάρχει παροχή ρεύματος (μία απλή πρίζα αρκεί).

Τα αποτελέσματα με το συγκεκριμένο σύστημα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά καθώς όχι μόνο τα πτηνά δεν κάθονται πλέον στα σημεία όπου έχει τοποθετηθεί, αλλά ούτε πλησιάζουν.

γ) Απωθητικές ακίδες πλαστικές, μεταλλικές ή συνδυασμός αυτών

Οι μεταλλικές ακίδες κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι και οι βάσεις τους αποτελούνται από ειδικά επεξεργασμένο πολυκαρβονικό για να αντέχουν στην ακτινοβολία UV.


Σημείωση:

Όλα τα παραπάνω συστήματα είναι εντελώς ακίνδυνα για τα πτηνά.