Παρακάτω θα βρείτε χρησιμες πληροφορίες για να καταπολεμήσετε τα διάφορα παράσιτα που εισβάλλουν στη ζωή σας (εκτός των άπτερων δίποδων!)
Powered By Blogger

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

25/3/10


Και να' μαστε πάλι στην αρχή της Άνοιξης!


Ήρθε η ώρα να αρχίζουμε να προγραμματίζουμε τις στρατηγικές μας που αφορούν στα έντομα και τα λοιπά παράσιτα που περιμένουν πως και πως να κάνουν και φέτος την εμφάνισή τους.


Βήμα πρώτο: φροντίζετε τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, ξεκινάτε από τώρα τη φροντίδα του κήπου μας (ξεχορτάρισμα, αραίωμα της πυκνής βλάστησης κ.τ.λ) έτσι ώστε αργότερα να μη δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για φωλιές παρασίτων. Προσοχή, εάν έχετε κισσό θα πρέπει να αραιωθεί αρκετά, αλλιώς τα τρωκτικά θα κάνουν παρτυ σε λίγο καιρό!


Βήμα δεύτερο: ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με το εσωτερικό του σπιτιού. Εάν δεν είχατε βάλει σίτες μεχρι τώρα, καλό θα είναι να κάνετε μία καλή αρχή όσο είναι νωρίς. Επίσης, οι χαραμάδες θα πρέπει να επισκευαστούν γιατί αποτελούν κύρια είσοδο εντόμων και τρωκτικών. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι να τοποθετήσετε ειδικές βούρτσες στο κάτω μέρος της πόρτας για την αποτροπή της εισόδου των παρασίτων. Φυσικά, η σχολαστική καθαριότητα κυρίως στην κουζίνα και το μπάνιο είναι ένα πρόσθετο μέτρο αποφυγής ενοχλητικών επισκέψεων (ας μην ξεχνάμε ότι τα έντομα και τα τρωκτικά είναι ζώα τα οποία έχουν ανάγκη τροφή και νερό και κινούνται με βάση την αναζήτηση αυτών).


Βήμα τρίτο: προγραμματίστε εγκαίρως την πρώτη απεντόμωση-μυοκτονία πριν την πλήρη ανάπτυξη των παρασίτων. Συνήθως, ο επαγγελματίας που συνεργάζεστε σας έχει ενημερωσει για το χρόνο της εφαρμογής και σας έχει δώσει ένα ετήσιο πρόγραμμα για την πλήρη κάληψη των αναγκών του χώρου σας.


Αυτά προς το παρόν!


Θα είμαι πάλι κοντά σας σύντομα με περισσότερες πληροφορίες που ίσως σας ενδιαφέρουν.